Căutătorul de povești

Bună și Bine ai venit.

Numele meu este Oana. Timp de 10 ani, am fost SareaDinBucate, un loc unde am învățat să mă joc cu poveștile, să caut, și să dau mai departe din ceea ce descopăr. În ianuarie 2018 am luat loc într-un zbor doar dus cu destinația Paris. Și o dată cu un nou început, am decis să îmi construiesc și o nouă casă virtuală. Cea unde tocmai ce-ai ajuns.

Prin povești scrise am ajuns să îi cunosc pe oamenii din spatele ForeverFolk, locul unde am scris și am construit o vreme, dar care mi-a rămas aproape mai ales prin faptul că mi-a dăruit o aproape-familie. Tot prin povești am ajuns să mă plimb mult, să caut locuri frumoase, mi-am găsit vreo doi iubiți, am trăit câteva despărțiri și transformări, am cunoscut o mare parte din oamenii care m-au format în omul ce sunt astăzi.

Pe munte am mers de mică. Prima dată cărată de bunică-mea, mai apoi în tabere de vară, și prin adolescență organizând la rândul meu tabere și excursii. Prima mea dragoste am cunoscut-o într-o tabără. Cea mai lungă prietenie, care a supraviețuit unor ani buni de schimbat scrisori și mai apoi distanței dintre țări, s-a înfiripat printre lacrimi de oboseală și întrebări existențiale, pe drumul dintre Moeciu spre o creastă unde vântul nu se oprește niciodată. Pe munte m-am vindecat de depresie. De la munte am luat o pauză lungă, și apoi am reînceput să-l iubesc.

Cățăratul l-am descoperit mai târziu. Acum vreo patru ani. A fost dragoste la prima încercare. Este cel care mi-a dat tatuajul de pe omoplatul stâng, mi-a arătat cum poți găsi echilibru în agitație, și una dintre activitățile la care mă întorc constant, chiar dacă uneori iau pauze.

Toate cele de mai sus sunt etape care m-au definit și mă reprezintă. De aceea ele și-au găsit loc în ideea acestui blog, Climb on and find a good story. Nu e despre cățărat musai, cât e despre căutare. Despre a merge un pic mai sus cu fiecare încercare. Și despre echilibru și încredere. Despre oamenii care te susțin pe drum și de la care înveți.

Hai să explorăm împreună, poveștile bune sunt doar la un pas distanță!