Uncategorized

(Aproape)34. Stări și idei de cadouri.

Știți momentele alea când abia aștepți să vină concediul și tu să te bucuri de whatever aveai tu planificat? Mno, eu tocmai m-am trezit în concediu și plină perioadă de izolare. Dar e obicei prea vechi cel de a nu lucra pe 8 aprilie, și una peste alta simțeam nevoia de o pauză de la a sta legată de calculator 12 ore din 24. Poate chiar apuc să citesc și să (mai) scriu.

Mâine e ziua mea. Aveam niște planuri. Le-am amânat pentru la vară. Aș putea să amân și trecerea la 34 tot pentru atunci. Ce vroiam să vă zic e că multă lume m-a întrebat cum mă simt. Apoi, nu mă simt nicicum. În niciun caz nu simt că a trecut timpul în van.

Am început 33-ul cu un trip de capul meu în nordul Germaniei, cu plimbat pe plajă și în plin proces de a mă împăca eu cu mine. Și un concert care îmi va rămâne mereu lipit de corazon. Azi simt că procesul e încă acolo, eu am devenit mai puțin încrâncenată și mai mult încrezătoare în cine sunt. În zilele bune, cel puțin. Am avut în continuare oameni buni lângă mine, și e fascinant cum creștem împreună. Am avut munți, și întrebări, și decizii de luat. Am mai crescut un pic, mi-am spus un pic mai rar ”trebuie să”.

Și mai multă lume mă întreabă cum o să sărbătoresc. Păi…acasă. Plănuiesc un tort (îl vedeți pe Instagram dacă și iese), să mă îmbrac frumos și să îmi dau cu ruj, să deschid șampania și să fac petrecerea online. Nu am nevoie de cadouri (cu toate că am primit unele prin Amazon, care m-au făcut să plâng nițel), ci doar un pic de timp și de bunătate.

Așa că, dacă vreți să-mi faceți un cadou mișto și sunteți în lipsă de idei, iaca mai jos o listă.

Fă o faptă bună cu o donație minimă

Raluca are în cap să strângă cât mai multe donații pentru Dăruiește Viața. Tu dai un SMS de 2 euro, ea te pune într-o tombolă din care poți câștiga un voucher de 100 de lei la Cărturești. Detalii aici.

Susține un artist.

Ok, știu că sunt mulți care au nevoie de ajutor. Dar pe mine muzica m-a salvat de cam prea multe ori în cei (aproape) 34 de ani ca să cred că poate dispărea și viața să meargă înainte. Da, am ales lista de mai jos după preferințe și prietenii, dar orice artist alegi, e bine. Doar dă-mi de veste, m-aș bucura să văd ce cadouri primesc 🙂

Idei de la subsemnata:

Marius Matache pe Patreon Make e un chimist care cântă folk sau un folkist cu diplomă de chimist. Oricum o iei, e un om care își pune sufletul în tot ce face, o face cu drag și bucurie pentru public, și mai ales coace un album nou de care te poți bucura direct în premieră. Pe Patreon poți alege să-l susții cu sume de la 2 Euro lunar, în funcție de abonament primești și tu ceva la schimb. Până acum au fost deja niște concerte live pe YouTube pentru abonați, a fost mișto.

Magazinele online are artiștilor care îți plac. Acum nah, iar o dau pe subiectivisme, dar trageți un ochi la magazinele celor de la byron si The Mono Jacks. Pentru cei care chiar vor să-mi ia un cadou, vă spun separat ce îmi face cu ochiul 🙂

Super idee-bonus (preluată de la mister Dan Georgescu), cumpară niște muzică de pe Bandcamp, mai ales că oamenii au renunțat la comisionul lor și tot ce plătești se duce la artiști. Am preluat mesajul pentru că toate recomandările de acolo sunt mișto, și serios că vă costă mai puțin decât un concert pe bune. Mergem și la alea, după pandemie, dar hai să ajutăm oamenii să ajungă până acolo.

Mai toate domeniile sunt lovite din punct de vedere economic în perioada asta, iar artiștii nu fac excepție. Chiar din…

Publiée par Dan Georgescu sur Vendredi 20 mars 2020

Ceva pentru sufletul tău, dar cu producător român

Aici lista cred că e lungă spre foarte lungă. Dar vorbim de cadouri virtuale pentru mine, astea sunt chestii care m-ar bucura oricând să le primesc. Dar m-aș bucura să le văd și la voi, cele două doamne de mai jos sunt niște tipe foarte mișto și îmi doresc să le mai văd producând bucurie ceva timp de acum înainte (bonus, le cheamă pe-amândouă Oana :))

Lumânări de la Cup&Candle. Oana a crescut pasiunea pentru lumânări aparte, făcute în porțelanuri vintage la un atelier în care produce lumânări în ambalaje reciclate, reciclabile și reutilizabile. Sunt simple, frumoase, seria #GoodMood chiar e magică, și dincolo de toate sunt produse din ceară naturală de soia 100%. Bonus, Oana are și blog cu povești faine.

Farfurii și căni de la Chicineta. Ceea ce eu nu dețin (dar plănuiesc să îmi comand câteva cu livrare la mama acasă, și la vremuri mai bune să le trimit spre Franța). Dar chiar și pozele lor pe Instagram mă bine-dispun, cred că farfuria ”Nu dau înapoi de la usturoi” ar deveni un hit la mine în bucătărie. Bonus, sunt reduceri în shop, să nu ziceți că nu v-am zis. Și livrare gratuită.

Orice fapte mici care ajută pe cineva în perioada acesta sunt bucurii. Așa că de ziua mea îmi doresc bucurii mici. Și multe. Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× six = thirty six

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.